Skip to content
Politică

Iohannis: Avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşdintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la lansarea ărţii sale, „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa„, că ceea ce lipseşte României este o educaţie care merge în profunzime, el remarcând că „avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima„, informează News.ro.

România nu are un viitor bun fără educaţie. Avem un sistem de educaţie pe care mulţi îl consideră performant, avem olimpici de mare succes, însă ceea ce ne lipseşte este o educaţie care merge în profunzime. Avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima”, a spus Iohannis.

Educaţia dă direcţia unei vieţi şi a unei ţări”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte.

La începutul mandatului meu, mi-am pus problema cum să facem să funcţioneze mai bine lucrurile în România, să punem România pe picioare într-un fel sustenabil, durabil, şi am ajuns la concluzia că ceea ce ne trebuie este un lucru şi care trebuie fiecăruia în parte: educaţie”, consideră preşedintele.

Preşedintele a adăugat: “Ceea ce ne lipseşte este “România educată”, care nu este un proiect de lege, ci care vrea, împreună cu societatea civilă, cu dascălii, cu partidele politice, să construiască un sistem care ne permite o reformă profundă în domeniul educaţiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *