Skip to content
Politică

Iohannis: „Băsescu a fost puțin agitat. Vreau să-l liniștesc”

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, a comentat la Realitatea despre tema incompatibilității sale.

Prezidențiabilul Klaus iohannis a spus că își cunoaște situația și dosarul și nu este în incompatibilitate, așa cum susține ANI.
„Pentru campania electorală, ar fi fost mai bine dacă acest dosar ar fi fost finalizat înainte să înceapă campania electorală. Vedeți foarte bine că acest dosar este folosit în campanie împotriva mea și de prim-ministru și de președinte și de alți candidați care, în lipsă de idei proprii, folosesc această speță pentru a mă ataca”.

Referitor la declarațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora, în cazul în care Klaus Iohannis ajunge președintele României, iar la un termen ulterior este declarat incompatbil, trebuie să renunțe la funcție, Iohannis a răspuns vehement:

„Această teorie nu stă deloc în picioare. Am văzut că președintele a fost puțin agitat. Pot să îl liniștesc. Nu se va întâmpla acest lucru”.
Candidatul ACL a comentat și declarațiile premierului Victor Ponta care a susținut, luni, faptul că Iohannis va fi cu siguranță declarat incompatibil.

„Domnul Victor Ponta face astfel de afirmații care denotă un dispreț față de independența justiției. Nu avea de ce se exprima în această chestiune atâta vreme cât procesul este în derulare. Cum de altfel, s-a exprimat și președintele cu o zi înainte, aproape identic. Nu știm foarte clar dacă au fost vorbiți sau a fost o pură întâmplare”, susține Klaus Iohannis.
Citește și: Klaus Iohannis, întrebări fulger. Ce răspunsuri inedite a dat

Întrebat de ce nu a încercat să grăbească termenul privind dosarul de incompatibilitate, acesta a spus că „ Eu am încercat să respect toate termenele date de Înalta Curte de Casație și Jusiție”.

4 comentarii la “Iohannis: „Băsescu a fost puțin agitat. Vreau să-l liniștesc”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *