Skip to content
Politică

Iohannis, cadouri de mii de lei în 2015 cu ocazia unor acțiuni de protocol. Care e cel mai scump dar

Președintele Klaus Iohannis a primit cadouri de mii de lei în 2015 cu ocazia unor acțiuni de protocol.

Astfel, fotografia prinţului Charles, obiecte de artizanat cu motive româneşti şi o corespondenţă diplomatică între Mihai Eminescu şi Theodor Rosetti din 1873. Sunt doar câtvea dintre cadourile primite în 2015 de președintele Klaus Iohannis, cu prilejul unor acţiuni de protocol.

Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului este de aproape 13.000 de lei. Cel mai scump cadou primit anul trecut este o carpetă persană ţesută, în valoare de 892 de lei.

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, peşedintele Klaus Iohannis a primit anul trecut cadouri în valoare de aproape 13.000 de lei. Cel mai scump dintre acestea este o carpetă persană ţesută în valoare de 892 de lei.

Pe lista cadourilor se mai numără o faţă de masă brodată de 535 lei, o fotografie cu autograf a prinţului Charles de Wales în ramă de lemn şi îmbrăcataă în piele, în valoare de 223 de lei sau Constituţia Republicii Polone din anul 1791 în valoare de 669 de lei.

Şeful statului a mai primit în dar obiecte de artizanat cu motive populare româneşti – clop, traistă, ştergar, o corespondență diplomatică între Mihai Eminescu şi Theodor Rosetti din 1873, în valoare de 223 de lei sau o carte poştală trimisă de Ion Luca Caragiale către Paul Zarifopol care a costat 178 de lei.

Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rola de pergament cu însemne chinezești, un etui de cărți de vizită, o față de masă brodată, un ou de lemn pictat reprezentând o copie după o frescă specifică mănăstirilor medievale din Serbia, un fanion cu stema Poloniei.

Şeful statului a primit anul trecut 43 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *