Skip to content
Politică

Iohannis: Celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală. Sunt politicieni care spun: nu prea contează alegerile europarlamentare, nu prea contează referendumul

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis spune că a participat, miercuri, la întâlnirea conducerilor PNL şi PPE, pentru că a vrut să le vorbească despre importanţa Summitului de la Sibiu, care le dovedeşte românilor că România contează în Europa. „Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală, şi această campanie nu este doar aşa… Sunt politicieni, ştiu, în România, care îşi spun: a, nu prea contează alegerile europarlamentare, nu prea contează referendumul. Ba contează, tocmai din cauza lor contează mai mult„, afirmă Iohannis.

Am participat aici la întâlnirea conducerii PNL-ului cu conducerea Partidului Popularilor Europeni, o întâlnire foarte importantă în pregătirea summitului de mâine. Şi de asta am venit, pentru că am vrut să le spun colegilor ceva despre importanţa Summitului de la Sibiu. Mâine, capitala Europei va fi în România, mâine Europa vine în România, la Sibiu. Acest summit trebuie înţeles foarte bine şi importanţa lui pentru România şi pentru români. Europa vine în România, Europa vine la români, şi acest summit nu trebuie văzut ca un eveniment singular, izoalt de restul, acest summit trebuie văzut într-un context mai larg, într-un context european, în contextul alegerilor europene„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Sibiu.

El a adăugat că le-a spus celor din PNL şi din PPE că acest summit este important pentru români „fiindcă le dovedeşte că România contează în Europa, românii contează în Europa, votul românilor contează nu numai în România, ci în Europa„.

Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală, şi această campanie nu este doar aşa… Sunt politicieni, ştiu, în România, care îşi spun: a, nu prea contează alegerile europarlamentare, nu prea contează referendumul. Ba contează, tocmai din cauza lor contează mai mult. Românii au şansa să-şi exprime opţiunea la aceste alegeri, au şansa să-şi exprime opţiunea la referendum„, a mai spus Iohannis, scrie news.ro.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *