Skip to content
Europa

Iohannis cere „solidaritate cu state terţe” în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19

Facebook/Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, luni seară, înaintea participării la Consiliul European, nevoia de ”solidaritate cu state terţe” în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19. ”Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar şi alţii trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribuire echitabilă a vaccinurilor”, afirmă preşdintele.

Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, înaintea partcipării la Consiliul European, că se va aborda ”tema solidarităţii cu state terţe”.

În cazul nostru vorbim, de exemplu, de Republica Moldova. Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar, singur că şi alţii trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribuire echitabilă a vaccinurilor”, a declarat Klaus Iohannis, luni seară, înaintea partcipării la Consiliul European.

Cel puţin 115.000 de profesionişti din domeniul sănătăţii au murit din cauza covid-19, a anunţat luni directorul general al Oranizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care denunţă faptul că 75% dintre toate vaccinurile anticovid au fost administrate în doar zece ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *