Skip to content
Politică

Iohannis continuă războiul cu ANI. Exces sau coincidență?

Klaus Iohannis a lansat marți un atac dur la adresa ANI, despre care spune că a făcut un exces în cazul său, într-un moment strategic al carierei sale politice.

ANI a „găsit, cică,” o incompatibilitate , chiar în momentul în care s-a înscris în rândurile PNL, a precizat Iohannis, încercând să evidențieze o ”coincidență” între acțiunea inspectorilor de integritate și intrarea sa în rândurile politcii naționale.

„Este o speță administrativă și e bine să știm din capul locului că nu este ceva penal, este o procedură administrativă. În 2013, coincidență, imediat după ce am intrat în PNL, ANI a găsit cică o incompatibilitate, care, după părerea mea și a juriștilor din primărie, nu a existat niciodată. A întocmit un raport ANI, pe care l-am contestat în instanță și, din prima, la Curtea de Apel Alba Iulia, am câștigat cu brio. Raportul ANI a fost, în integralitate, desființat, și s-a confirmat că nu sunt în incompatibilitate. Sigur, procedural, ANI a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Așteptăm să se dea un termen. În aceste săptămâni, probabil, se va da un termen”, a declarat Klaus Iohannis, într-un interviu pentru dcnews.ro.

Întrebat de ce nu a cerut urgentarea acestei situații înainte de a intra în campania pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a invocat faptul că „nu-i stilul meu să mă bag în treaba instanțelor. Poate ar fi fost mai bine ca această problemă să fie tranșată înainte, însă am toată încrederea că se va judeca această speță cum s-a judecat și în prima instanță, nu există nicio probă”.

Îl șterge CCR de pe lista prezidențiabililor?

Pus în fața unei situații în care dacă ÎCCJ îl găsește vinovat și CCR- după cum a spus că este posibil Augustin Zegrean- îl scoate de pe listă, Klaus Iohannis a declarat: „asta nu cred, nu are niciun motiv, cum nu am niciun motiv să cred că rezultatul la Înalta Curte va fi altul decât în primă instanță. La Înalta Curte nu se face o rejudecare, se verifică procedura, dacă a fost îndeplinită în primă instanță, dacă toate cutumele au fost urmate, n-am niciun fel de emoție”.

Despre legea ANI, Klaus Iohannis a precizat că trebuia completată din 2007. El a precizat că în cazul său ANI strict interpretează legea, în care nu se vorbește despre operatori regionali: „ANI a folosit o similitudine, spunând că ce dacă e regională, e tot locală. Acest lucru nu este posibil în procedura din România. Legea este de strictă interpretare și ANI nu avea cum să extindă spațiul de interpretare”, a precizat prezidențiabilul ACL pentru dcnews.ro.

5 comentarii la “Iohannis continuă războiul cu ANI. Exces sau coincidență?

  1. Iohannis poarta razboi cu fiecare in parte .. are ceva de impartit cu toata lumea .. cu profesorii , cu colegii din PNL , cu fiecare cetatean al Romaniei.

  2. Mai Klausica, se poate mai sa fii un pic mai coerent ? Zisesi ca e stat de drept, si ca trebuie aparat, si ca DNA e excelent, e bun de tot, alifie nu alta.Pai acum cu ANI ce ai ? Nu e tot din statul de drept basescian ? Sau e stat de drept doar unde iti convine tie ? Nu stiu de ce cred eu ca in Germania nu ajungeai nici sef de scara de bloc. Aici crezi tu ca ti-ai gasit tufa, si vrei sa dai meditatii la toti. Incepand cu Antonescu. Si daca nu se va prinde ? Ghinion !

  3. domnul iohannis probabil e constient de hotararea justitiei si se teme sa nu fie inlaturat din aceasta lupta!!!!mai bn se retrage de acum…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *