Skip to content
Politică

Iohannis „continuă să vadă posibilă” aderarea României la Spațiul Schengen: „Suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie”

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Lituaniei, la Vilnius, despre şansele României de a intra în Schengen, că el continuă să vadă acest lucru ca fiind posibil. Cred că încă mai avem suficient timp pentru a rezolva toate problemele, a mai spus şeful statului, adăugând că suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie, potrivit news.ro

”Continui să văd acest lucru ca fiind posibil. Cred că încă mai avem suficient timp pentru a aborda, pentru a rezolva toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noştri au venit cu noi întrebări. Suntem însă gata să colaborăm, suntem gata să găsim soluţii şi suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie”, a spus preşedintele Iohannis.

El a precizat că nu e vorba că ar fi nişte chestiuni cu totul noi.

”Unele parteneriate trebuie întărite, unele aspecte trebuie discutate de o manieră mai cuprinzătoare şi, după părerea mea, toate aceste sunt încă fezabile înainte să aibă loc discuţia de pe 8 decembrie”, a mai spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *