Skip to content
Politică

Iohannis convoacă CSAT. Demisia lui Țuțuianu și implicarea într-o misiune NATO, pe agendă

nineoclock.ro

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovlschi a făcut declarații joi, la Palatul Cotroceni.

Aceasta a anunțat că președintele Klaus Iohannis are în plan convocarea, la data de 14 septembrie, a ședinței CSAT, potrivit realitatea.net

Joi, 14 septembrie, ora 11, la Palatul Cotroceni, are loc şedinta Consiliului Suprem de Apărare, condusă de preşedinte. Se va dezbate participarea Armatei române la o misiune navală sub conducerea NATO, dar şi strategia naţională în vederea proliferarii armelor de distrugere în masă”, declară purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovlschi.

Mai mult, aceasta dă detalii și despre alte subiecte, respectiv măsuri privind criza din MApN, situație cu care președintele a fost pus la curent.

Preşedintele României a fost informat în permanenţă în legătură cu situaţia din MApN, a avut un dialog, aşa cum v-am informat, cu premierul, a cerut soluţionarea problemei din MApN, lucru care s-a întîmplat. (…) Premierul a primit demisia din partea mininistrului, iar preşedintele a fost de acord cu propunerea premierului”, adaugă Mădălina Dobrovlschi.

Pe plan extern, Dobrovolschi mai anunță despre planul președintelui de a participa, între 18-23 septembrie la reuniunea ONU din New York.

Preşedintele va particpa la Adunarea Generală ONU de la New York. Este vorba despre sesiunea cu numărul 72. Sunt, evident, o serie de acţiuni şi de întâlniri importante care se află în agenda preşedintelui, tocmai de aceea la momentul potrivit veţi primi un program detaliat, complex”, a anunţat Dobrovolschi. Reuniunea din 2017 are tema „Concentrându-ne pe Oameni: Eforturi pentru Pace şi a Viaţă Decentă pentru toţi pe o Planetă Sustenabilă”, mai spune purtătorul de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *