Skip to content
Politică

Iohannis, copy paste după Ponta. Unde s-a ”inspirat” prezidențiabilul ACL din programul PSD

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, și-a lansat luni programul cu care se va prezenta în fața românilor la alegerile din această toamnă.

Citește: Ce prevede programul prezidențial al lui Iohannis. DOCUMENT

În documentul lui Klaus Iohannis, intitulat „România lucrului bine făcut”, apar o serie de referiri la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de către România, un concept central al campaniei  prezidențiale a adversarului său.

O altă sintagmă care apare des în programul prezidențial al lui Klaus Iohannis este „România Puternică”, slogan folosit de USL, dar și de Victor Ponta.

De asemenea, Iohannis vorbește în context despre deținerea de către România a Președinției Consiliului UE, un moment pe care prim-ministrul l-a legat adesea de aniversarea a unui secol la Unirea din 1918. La fel spune și Victor Ponta în programul său prezidențial.

„România are nevoie de o nouă Mare Unire, la aniversarea celor 100 de ani de la desăvârşirea sa ca stat modern şi după 25 de ani de regim democratic marcaţi atât de împliniri, aşa cum au fost aderarea la Uniunea Europană şi NATO, cât şi de neîmpliniri […] După aderarea şi integrarea în lumea democratică euro-atlantică, noul nostru proiect naţional este România Puternică”, se arată în programul lui Victor Ponta.

Klaus Iohannis reia aceste idei aproape în oglindă: „România împlinește 100 de ani de la desăvârșirea statalității sale prin actul Marii Uniri de la 1918, iar în 2019, România este chemată pentru prima dată să asigure Președinția Consiliului UE. […] Lucrul bine făcut înseamnă o Românie puternică. […] România nu va fi puternică și respectată dacă nu va avea un model propriu de dezvoltare, un sistem educațional construit într-o viziune pe termen lung, un sistem de sănătate performant, pensii sustenabile și dacă nu își va inversa tendințele demografice”, potrivit Rtv.net.

1 comentariu la “Iohannis, copy paste după Ponta. Unde s-a ”inspirat” prezidențiabilul ACL din programul PSD

 1. Tovarasu’ journalist,

  Fii dom’ne cinstit si compara programele paragraph cu paragraph sa vada toata lumea daca
  este adevarat ce sustii matale.
  A spicui cateva randuri scoase din contest miroase a manipulare in favoarea derbedeului VVPonta.

  Apropos, mai sus candidatul K Johannis explica ce inseamna sa construim o Romanie puternica pe cand la candidatul derbedeu VVPonta „Romania Puternica” seamana cu o lozinca ce aminteste de tezele PCR.

  PS: Doctoratul derbedeului VVPonta nu-ti produce nici o repulsie?
  Voteaza-l d-le pe derbedeu, daca asta vrei sa votezi, dar termina(ti) cu manipularea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *