Skip to content
Puterea Știrilor Video

Iohannis, criticat de PSD că nu s-a vaccinat primul: „Strategia a fost greșită. Cine îți dă încredere? Șeful statului”

captura
" "

„A fost greșită strategia președintelui Klaus Iohannis de a nu se vaccina primul împotriva COVID-19”, a declarat Daniel Zamfir, la Puterea Știrilor. Social-democratul este de părere că a fost „un semnal prost” faptul că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, s-a vaccinat chiar în prima zi. „În SUA, Israel s-au vaccinat mai întâi primii oameni din stat și iată că acolo campania se derulează cu succes”, spune acesta.

Întrebat dacă se va vaccina împotriva noului coronavirus, senatorul s-a declarat ”pentru vaccinare”, dar a precizat că nu este încă decis care vaccin este cel mai potrivit.

" "
" "

Cred că strategia președintelui Klaus Iohannis de a nu se vaccina primul a fost greșită. Oamenii vor exemple, tocmai că există neîncredere în acest moment în rândul oamenilor. Cine îți dă încredere? Șeful statului. Eu sunt curios dacă primul-ministru se va vaccina. Aș vrea să văd dacă domnul Florin Cîțu se vaccinează în direct. Să se vaccineze sâmbătă, la oră de maximă audiență. Ministrul Sănătății trebuie și el să se vaccineze.

Așa cred că, până la urmă, reușesc autoritățile să dea încredere oamenilor. Vaccinându-se în prima zi domnul Gheorghiță cred că semnalul a fost prost, mai ales că aveam exemple din țările civilizate. În SUA, Israel s-au vaccinat mai întâi primii oameni din stat și iată că acolo campania se derulează cu succes. Eu în principiu sunt pentru vaccinare, dar nu sunt încă decis care vaccin este cel mai potrivit. Sunt în discuții cu medicii mei curanți să văd ce e cel mai potrivit pentru mine. De principiu, sunt pentru vaccinare”, a declarat Daniel Zamfir, la Puterea Știrilor.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina public împotriva Covid-19 vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul ș.a.m.d. .

Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

1 comentariu la “Iohannis, criticat de PSD că nu s-a vaccinat primul: „Strategia a fost greșită. Cine îți dă încredere? Șeful statului”

  1. @ Ce bă vaccinul nu funcționează pe efecte terapeutice , ci pe efectul placebo, ? Păi ce mă, ăia de sunt minori și nu înțeleg ce este vaccinul ar trebui să înțeleagă și să aibă încredere că vaccinul îi va apăra de bolile pentru care sunt vaccinați, „pentru a construi încrederea în vaccin” ,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *