Skip to content
Politică

Iohannis, criticat dur de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel: Președintele dezinformează și induce panică printre români

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând despre acesta că minte în legătură cu cifrele economice şi că din cauza acestuia s-a întârziat intrarea în vigoare a bugetului.

Claudia Ţapardel a declarat că preşedintele dezinformează şi că „induce o panică nejustificată printre români” precum şi că ar fi „singurul vinovat” de întârzierea intrării în vigoare a bugetului.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a făcut un obicei ca la fiecare apariţie în public să lanseze minciuni şi atacuri aberante la adresa Guvernului. Nu este prima dată când actualul şef al statului se foloseşte de cifrele economice pentru a dezinforma şi a induce o panică nejustificată printre români. Actualul şef al statului este singurul vinovat pentru întârzierea intrării în vigoare a bugetului, iar românii ştiu foarte bine acest lucru. În loc să fie preşedintele tuturor românilor, Klaus Iohannis preferă să fie preşedintele partidelor din opoziţie, care au dovedit la dezbaterile din Parlament că nu sunt interesate decât de mesaje populiste”, se arată în comunicatul de presă al europarlamentarului social-democrat, scrie adevarul.

Ţapardel a mai scris că Iohannis nu înţelege principiile economice, şi l-a acuzat că încearcă să „asmute” pensionarii români împotriva PSD, „exact singurul partid care a avut curajul” să mărească pensiile.

„Gestul lui Iohannis de a promulga Legea bugetului asigurărilor sociale de stat în paralel cu refuzul promulgării Bugetului pe 2019, ne arată un preşedinte al României incapabil să înţeleagă felul în care se pune în practică un buget şi este o dovadă clară de incompetenţă. Este strigător la cer ceea ce face Klaus Iohannis, încercând să asmută pensionarii din România împotriva PSD, adică exact împotriva singurului partid care a majorat pensiilor românilor ori de câte ori s-a aflat la guvernare. În plus, PSD este singurul partid care a avut curajul să promoveze o nouă lege a pensiilor care va face dreptate în sistem, iar veniturile pensionarilor vor fi majorate în acest an. Este o manipulare de joasă speţă ceea ce face Klaus Iohannis, care preferă să intre în istorie ca un preşedinte ce blochează şi pune beţe în roate, fără să pună nimic în loc”, a conchis europarlamentarul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *