Skip to content
Politică

Iohannis dă cărțile pe față despre cum arată relația cu Ponta după disensiunile pe Codul Silvic. Ce nouă critică lansează la adresa Guvernului Ponta: ”E o strategie greșită”

" "

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat o nouă critică la adresa Guvernului condus de premierul Victor Ponta. De data aceasta, șeful statului a precizat că strategia actualului executiv de a nu organiza alegeri parțiale în județele sau orașele unde responsabilii politici și adminsitrativi  și-au pierdut funcția este una greșită.

”Ar trebui să organizeze alegeri partiale in toate localitatile si judetele unde persoanele care au fost pe functie au parasit din varii motive acele functii. Cred ca este o tema care ar putea foarte bine sa fie discutate intre partidele politice. De aceea există putere și opoziție”, a punctat Iohannis în cadrul unei conferințe de presă de luni, de la Cotroceni.

Cu privire la relația pe care o are cu Victor Ponta după disensiunile pe tema noului Cod Silvic, Iohannis a precizat că rămâne una instituțională, chiar dacă a admite că au existat câteva schimbări.

”Daca a suferit schimbari, este tot o relatie institutionala. Daca imi permiteti sa amintesc pe scurt, atunci cand m-am prezentat in fata romanilor si am zis ca vreau sa fiu presedintele romanilor, am zis ca vreau sa fiu un presedinte mediator, dar in acelasi timp arbitru si ferm, cand se impune. Codul Silvic a aratat ca sunt probleme in care avem pareri diferite, dar pareri diferite pot duce la dezbatere politica. Dar nu pot sa accept ca anumite pareri politice sa duca la aluzii de tipul aluziei ca s-ar face trafic de influenta la Presedintie. Lucru care nu s-a intamplat si care nu se va intampla.”, a precizat Iohannis luni.

Cu privire la atacurile lui Traian Băsescu, care îl vizau direct și care au fost lansate pe tema noului Cod Silvic, Iohannis a refuzat că comenteze.

”Vă rog să îl întrebați pe domnul Traian Băsescu ce a vrut să spună. Eu nu comentez aceste afirmatii. Nu comentez afirmațiile precedesorului meu.”, a subliniat Klaus Iohannis.

" "
" "

1 comentariu la “Iohannis dă cărțile pe față despre cum arată relația cu Ponta după disensiunile pe Codul Silvic. Ce nouă critică lansează la adresa Guvernului Ponta: ”E o strategie greșită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *