Iohannis, dacă vrea să fie premier: Doresc să duc mandatul la sfârşit, să menţin instituţiile pe o linie clară

Sursa foto: Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că sfârşitul mandatului său de preşedinte nu este unul nici liniştit, nici cu prea multe certitudini şi a precizat că îşi doreşte să menţină instituţiile statului pe o linie clară, iar alegerile de la sfârşitul acestui an să fie foarte bine organizate.

Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Chişinău, dacă doreşte să devină premierul României după încheierea mandatului de preşedinte.
”Eu îmi doresc să duc mandatul pe care l-am primit de la români la bun sfârşit. Şi, după cum se vede cu ochiul liber, sfârşitul acestui mandat nu este unul nici liniştit, nici cu prea multe certitudini, decât cele pe care le-am construit împreună. Parcursul european, parcursul euroatlantic al României nu mai sunt puse sub semnul întrebării de nimeni. Şi cred că la această atitudine am participat un pic mai mult”, a declarat Klaus Iohannis.
El a adăugat că îşi doreşte să menţină România pe parcursul său în lunile de mandat pe care le mai are.
”Dar, sigur, lucrurile au un început şi, după un timp au un final. Eu îmi doresc să reuşesc să menţin în aceste puţine luni care mi-au rămas România pe parcursul ei. Îmi doresc să menţin instituţiile statului pe o linie clară, transparentă şi îmi doresc tare mult ca alegerile să decurgă într-un mod foarte bine organizat şi rezultatele să fie foarte clare. Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului şi nu cred că are vreo valoare publică să discutăm acum despre ce voi face eu sau nu voi face eu după 21 decembrie. Vom vedea atunci”, a mai declarat preşedintele României.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: