Skip to content
Politică

Iohannis, declarație crucială la Bruxelles: Prestația lui Tudorel Toader, sincer, nu mi-a plăcut!

antena3.ro

Klaus Iohannis se află, vineri, la Bruxelles, unde participă la reuniunea informală a Consiliului European.

În acest context, întrebat de către jurnaliști care este poziția acestuia cu privire la procedura de demitere a șefei DNA, declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, președintele României a susținut că ceea ce a prezentat ministrul în conferința de presă de joi seara ”a fost total lipsit de claritate”.

”Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat joi seară, instituțional, cum au constatat mai mulți analiști, dar eu nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut, iar ceea ce a prezentat a fost total lipsit de claritate și la o primă vedere nu au fost motive temeinice de a cere revocare. Legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Mult promisul raport nu a apărut nicăieri. Când vom avea acest raport vom încerca să îl deslușim. Eu o susțin pe Kovesi si DNA. M-am expirmat în repetate rânduri că DNA face o treabă bună. Ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit postului de televiziune Digi 24.

1 comentariu la “Iohannis, declarație crucială la Bruxelles: Prestația lui Tudorel Toader, sincer, nu mi-a plăcut!

  1. Dacă domnul Iohannis o mai ține mult cu „Eu o susțin pe Kovesi și DNA” s-ar putea să se trezească și el cu o procedură de suspendare. Să ținem minte că președintele are rolul de a apăra statul de drept în România. Dacă statul de drept a fost încălcat de o instituție a statului, da chiar și DNA, și președintele în continuare apără acea instituție cu probleme, atunci și el își va încălca în mod incontestabil atributul său esențial ca președinte al acestei țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *