Skip to content
Politică

Iohannis, declarații comune cu Juncker și Tusk, după Summit-ul de la Sibiu: Suntem un model de democrație, de prosperitate

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință comună cu Donald Tusk și Jean-Claude Juncker, că Declarația semnată la Summit-ul de la Sibiu propune  un ”proiect fără precedent de democrație, prosperitate și pace”.

”Un proiect atât spre interior, cât și spre exterior. Mă bucur că pornește din România. Suntem un model de democrație, de prosperitate. Spiritul de la Sibiu e confirmarea de a continua împreună proiectul european.

" "
" "

Sper ca acest mesaj pozitiv să ajungă la cât mai mulți cetățeni europeni. UE lucrează pentru ei, pentru cetățeni. Ne dorim o comunicare mai bună, mai transparentă cu cetățenii.”, a spus Klaus Iohannis.

Summitul liderilor europeni a început la Sibiu joi dimineață, iar la reuniunea găzduită de președintele Klaus Iohannis au participat, între alții, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cancelarul german Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Italiei, Giuseppe Conte, premierul Ungariei, Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, scrie b1.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *