Skip to content
Politică

Iohannis, declaraţii la cald după summitul NATO. Vezi avantajele obţinute de România

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că Summitul NATO de la Varșovia a fost unul de succes pentru România, punctând că toate temele de interes pentru țara noastră au fost cuprinse în documentele finale.

„Summitul NATO care s-a încheiat astăzi constituie un moment foarte important pentru Alianța Nord-Atlantică și pentru țara noastră. Pot spune cu toată certitudinea că a fost un summit de succes pentru România”, a afirmat Iohannis, într-o declarație de presă citată de Agerpres.

" "

El a arătat că România își consolidează poziția ca stat membru NATO și actor regional care contribuie la menținerea securității și stabilității într-o zonă marcată de numeroase riscuri.

Șeful statului a precizat că atât declarația privind securitatea trans-atlantică, cât și declarația finală a summitului NATO cuprind temele de interes pentru România, ce au fost cuprinse în mandatul care a fost aprobat de CSAT.

De asemenea, Iohannis a arătat că la Summitul NATO a fost obținut un plan de contingență dezvoltat, care vizează România și regiunea din jurul său.

„Cu privire la planul de contingență, am atins un nou nivel. Am obținut un plan de contingență dezvoltat, aspect care vizează în mod direct România și regiunea noastră”, a anunțat oficialul de la Cotroceni.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a menţionat că pe teritoriul României va exista o brigadă multinațională la care și-au anunțat contribuția certă Polonia și Bulgaria.

„Vom avea o brigadă multinațională, astfel și acest punct din mandatul României a fost atins”, a anunțat Iohannis, într-o conferință de presă.

El a explicat că la această brigadă și-au anunțat contribuții certe Polonia — cu o companie — și Bulgaria — cu un batalion.

„Vom continua discuțiile pentru alte contribuții, dar semnele sunt foarte bune”, a precizat șeful statului.

" "

1 comentariu la “Iohannis, declaraţii la cald după summitul NATO. Vezi avantajele obţinute de România

  1. Chiar acu` …auzeam o comentatoare politica pe Digi (???) care-l facea praf pe sas – cu tot cu”succesu`” lui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *