Skip to content
Politică

Iohannis, declarații la Cotroceni despre remaniere: Nu ăsta e scopul guvernării

Vrancea24

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni în legătură cu proiectul său România Educată, „un proiect al societății românești de care avem foarte multă nevoie,” este necesar un sistem de educație performant.

Președintele a precizat că va purta discuții de convingere „la bucată” cu politicienii și că va fi un proces de durată transformarea proiectului în politică publică: „așa simplu nu va fi”, va fi nevoie de multe discuții în foarte multe formate pentru a găsi și împreună cu politicienii” cea mai bună formă pentru acest proiect.

În legătură cu remanierile, Iohannis a declarat că nu a finalizat analiza, că PSD nu propune oameni cu competențe ministeriale și că „soluția se află la PSD” care trebuie să vină cu oameni performanți.

În privința a ceea ce s-a întâmplat miercuri dimineață în plenul Camerei Deputaților, președintele a negat implicarea în încercarea Opoziției de a-l schimba pe Dragnea de la președinția Camerei, dar că speră că Opoziția va reuși.

Despre cel de-al treilea guvern PSD, Iohannis a declarat că PSD încearcă „să creeze impresia că se îmbunătățește guvernarea”, dar că nu ăsta e scopul remanierilor și nu ăsta e scopul guvernării,” că sunt făcute „ de ochii lumii.”

Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune şi care au fost înlăturate chiar de PSD. Suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă, foarte, foarte slabă şi în loc să vină cu oameni pregătiţi, să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări şi înlocuiri de miniştri să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Înlocuim oameni slabi cu alţi oameni slabi şi în final au intrat într-un fel de circ ”, a susţinut Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că nu este de acord să se continue ”în acest circ care pare că duce la o performanţă guvernamentală”.

El a fost întrebat când va spune ce decizie ea şi a afirmat: ”Nu am finalizat analiza”.

În legătură cu faptul că s-ar crea un blocaj pentru că mâine devin efective demisiile lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, preşedintele Iohannis a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Viorica Dăncilă la recepţia de 1 Decembrie, preşedintele a răspuns: ”Nu, dar o aştept oricând consideră dna premier că trebuie să mă informeze sau să-mi ceară opinia. Este bine-venită”.

Pe preşedinţia Consiliului UE vom avea o colaborare suficient de bună ca lucrurile să funcţioneze bine”, a mai declarat preşedintele.

Despre faptul că premierul a spus că blocarea remanierilor afectează şi preluarea preşedinţiei UE, preşedintele Iohannis a replicat: ”Nu cred. Domnia sa să aibă grijă să rezolve toate celelalte probleme şi atunci se va rezolva şi asta”, potrvit news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *