Skip to content
Politică

Iohannis decorează un actor celebru pentru contribuții la Revoluția din decembrie ’89. Cine mai apare pe lista decorațiilor

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru 505 persoane, a informat Administrația Prezidențială.

Este vorba de persoane care, „la propunerea Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989, au obtinut avizul Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989 conform dispozitiilor art.9 2 alin.5 din legea 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Printre cei decorați se numără actorul Alexandru Arșinel, acuzat in mai multe randuri ca a beneficiat „peste rand” de un transplant de rinichi.

Reamintim ca, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a hotarat sa-i reintroduca in plata pe revolutionarii ale caror rente lunare fusesera taiate in 2012 din ratiuni de austeritate, dar si din cauza gravelor nereguli din interiorul acestei bresle.

Printre cei care au primit acest titlu se află actorul Alexandru Arșinel, Niculae Dide, Gelu Voican Voiculescu,  fostul parlamentar Grigore Zanc. Pe lista mai figurează academicianul Razvan Theodorescu sau Dorel Visan, informează hotnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *