Skip to content
Politică

Iohannis despăgubește românii care au pierdut banii depuși la CEC. Află cum

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme.

Executivul a aprobat la sfârşitul anului 2014 o ordonanţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC-SA în vederea achiziţionării de autoturisme.

Actul normativ adoptat de Guvern stabileşte modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru persoanele fizice care, după 22 decembrie 1989, şi-au transferat depozitele la Banca Română pentru Dezvoltare – BRD SA şi nu pot prezenta documentele care să ateste data constituirii depozitului la Casa de Economii şi Consemnaţiuni SA.

Persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) pentru achiziţionarea de autoturisme şi ulterior le-au transferat la BRD cu acelaşi au putut încasa despăgubirile începând cu 4 septembrie 2014.

Valoarea despăgubirilor acordate a fost de 45.682,79 lei din plafonul de 100.000.000 lei, aprobat iniţial. Pentru plata despăgubirilor, MFP a emis titluri de stat la data de 4 august 2014, cu scadenţa în data de 3 septembrie 2014, informează romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *