Iohannis, despre aderarea la spațiul Schengen: „Ridicarea controalelor şi la frontierele terestre rămâne prioritar”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României rămâne un obiectiv prioritar, după admiterea țării noastre în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime.

„Uniunea Europeană rămâne prin excelenţă un spaţiu al liberei circulaţii. Aderarea Românei la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime a constituit un important succes de etapă şi a reconfirmat faptul că ţara noastră asigură eficient protecţia frontierelor externe ale Uniunii Europene şi merită pe deplin să facă parte din acest spaţiu. Ridicarea controalelor şi la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar. Am convingerea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit acest efort colectiv în beneficiul nu doar a cetăţenilor români, ci al unei Uniuni mai prospere şi lipsite de obstacole artificiale”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni, şefii oficiilor consulare şi directorii ICR cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Șeful statului a mai subliniat că pe palier european România continuă să fie un factor de echilibru, consolidând integrarea şi promovarea Uniunii ca actor puternic, cu impact semnificativ în plan global.

„Am acţionat constant pentru sporirea coeziunii, a rezilienţei şi a solidarităţii Uniunii fără fragmentări interne”, a mai spus Iohannis, amintind de summitul UE din 2019 de la Sibiu, despre care a afirmat că a marcat istoria construcţiei europene, stabilind construcţiile strategice pentru perioada 2019-2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: