Skip to content
Politică

Iohannis, despre alegerile din R. Moldova: Un moment crucial

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în urma primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Șeful statului apreciază că acest scrutin reprezintă un moment crucial pentru viitorul vecinilor de peste Prut și își exprimă speranța că al doilea tur al alegerilor, programate pentru 13 noiembrie se va desfășura în mod transparent și respectând standardele europene, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de către Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chişinău.

Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii și transparenţei. Subliniez, în acest context, importanţa asigurării în continuare a stabilităţii interne şi a responsabilităţii din partea întregii clase politice.

Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre România şi Republica Moldova trebuie dezvoltat şi aprofundat, la fel ca şi procesul de reforme în spirit european, în vederea continuării integrării europene şi în beneficiul concret al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *