Skip to content
Politică

Iohannis, despre amânarea examenului de rezidenţiat: Situația arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competență și viziune

Anunţul Ministrului Sănătăţii privind amânarea examenului de rezidenţiat demonstrează incapacitatea Guvernului Dăncilă de a organiza admiterea și de a gestiona resursa umană din sănătate, susține Klaus Iohannis. Președintele afirmă că examenul este întârziat din cauza Guvernului, care s-a mișcat prea lent, dar și din cauza numeroaselor etape birocratice.

„Anunțul de astăzi al Ministrului Sănătății arată incapacitatea actualei guvernări de a organiza admiterea la rezidențiat și de a gestiona resursa umană din sănătate, resursă vitală pentru buna funcționare a sistemului. Lipsa de respect faţă de absolvenții de medicină și față de profesia medicală în general, faţă de pacient şi faţă de cetățean, este o caracteristică a Guvernului PSD. Organizarea rezidențiatului ar fi trebuit să se facă pe baza unei metodologii clare, iar Guvernul este cel care a întârziat nepermis de mult, ca în fiecare an, aprobarea acesteia. Mai mult, acest examen este îngreunat și întârziat suplimentar anual și de numeroasele etape birocratice”, a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială, informează b1.ro.

Această situație privind examenul de rezidențiat denotă o delăsare jenantă a Guvernului în raport cu o temă atât de importantă pentru sistemul de sănătate. Arată, totodată, și dimensiunile dezastrului unui Guvern lipsit de competență și viziune, mai consideră șeful statului.

„Studenții au nevoie de predictibilitate și stabilitate și nu este normal ca pentru cel mai important examen din viața lor profesională să afle detalii cruciale, precum numărul de posturi disponibile sau data examenului, cu doar câteva săptămâni înainte. Amânarea examenului de rezidențiat, o etapă esențială care definește parcursul profesional al oricărui student la medicină, constituie o dovadă în plus a eșecului Guvernului PSD. Această situație, care denotă o delăsare jenantă în raport cu o temă de o asemenea relevanță pentru sistemul de sănătate, arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competență și viziune. În contextul în care foarte mulți dintre absolvenții programelor de medicină decid să părăsească țara, România are nevoie urgent de un nou guvern responsabil, care să îmbunătățească rapid acest proces”, mai consideră Iohannis.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat vineri că examenul de rezidențiat a fost amânat în condițiile în care, în acest moment, nu există un ministru al Educației și nu are cine să semneze ordinele necesare.

1 comentariu la “Iohannis, despre amânarea examenului de rezidenţiat: Situația arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competență și viziune

  1. Aaa, pai ce nu spui asa, eu credeam ca tu, ba nazistule, esti vinovat. Desi CONSTITUTIA Romaniei si ultima decizie CCR te obliga sa numesti ministrii propusi, refuzi sa respecti legea si vomiti ca „gu-ver-na-rea este vi-no-va-ta”. Sper ca sa mori in chinuri, alaturi de toti cei care tradati aceasta tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *