Skip to content
Politică

Iohannis, despre cazul Sorina: Mă aştept ca toate autorităţile implicate să îşi facă datoria foarte bine şi să se rezolve chestiunea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este ”un caz complicat” cel al fetiţei Sorina, minora de 8 ani din Baia de Aramă adoptată de către o familie din America, şi afirmă se aşteaptă ca toate autorităţile să îşi facă bine treaba, scrie news.ro.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă adoptată de o familie din America, şi a spus că este ”complicat”.

" "

Este un caz complicat, cu multă tristeţe şi eu mă aştept ca toate autorităţile implicaţie să îşi facă datoria foarte bine şi să se rezolve chestiunea”, a spus Iohannis.

În 21 iunie, fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”Mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Mandatul de percheziţie la locuinţa asistentului maternal care o avea în plasament pe Sorina viza strângerea de probe privind mai multe infracţiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune, nu preluarea fetiţei.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *