Skip to content
Politică

Iohannis, despre fondurile de asistență socială: Îi păcălim pe oameni

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că actualul sistem de asistenţă socială „păcăleşte” oamenii, pentru că fondurile nu sunt gestionate cu „mare folos”.

Acesta susține că de vină sunt şi guvernele care în ultimii 26 de ani au considerat că dacă oferă „doi lei în plus” vor rezolva problemele celor asistaţi, fără a găsi soluţii pentru reinserţie.

„Noi cheltuim foarte mulţi bani cu asistenţă socială şi nu neapărat cu mare folos. De multe ori îi păcălim pe oameni. Le dăm bani prea puţini să trăiască, prea mulţi să moară. Eu cred că şi asistenţa socială trebuie să fie cinstită”, a spus şeful statului, la o dezbatere la Târgu-Jiu pe tema administraţiei publice, potrivit news.ro.

Preşedintele a spus că este nevoie de „un mod mai inteligent” de folosire a fondurilor pentru asistenţă socială.

„Să facem asistenţă socială inteligentă, în aşa fel încât cel care este asistat social fiindcă are temporar o problemă să îl punem în situaţia să îşi rezolve problema, să se reintegreze pe piaţa muncii, iar cel care este asistat social şi nu poate reveni să îi asigurăm un venit care totuşi îl pune în situaţia să trăiască ca omul”, a explicat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *