Skip to content
Politică

Iohannis, despre Guvernul Cioloș: „Guvernul meu nu înseamnă un Guvern al lui Klaus Iohannis”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul TVR 1, despre Guvernul Dacian Cioloș, subliniind faptul că „Guvernul meu” nu înseamnă un „Guvern al lui Klaus Iohannis”.

„Guvernul meu nu inseamna un guvern al meu, al lui Klaus Iohannis, ci un Guvern al Romaniei. Un Guvern cu care colaborez. Cred ca acest Guvern care e acum la audieri in Parlament, au fost audiati cei propusi pentru fotolii de ministru, poate sa fie si va fi un Guvern cu care voi colabora foarte bine”, a declarat Iohannis.

Întrebat cum explică prezența lui Vasile Dâncu în Guvern, Iohannis a răspuns: „Nu trebuie să explic eu. Cred că, sper, de maine, primul ministru va face acest lucru. N-am dorit sa refuz pe nimeni pentru ca nu a venit cu niciun nume care mi s-a parut discutabil. Daca cineva performeaza mai bine sau mai putin bine e evaluarea primului ministru”.

„Nu cred ca e bine sa ne legam de un anumit nume daca ne gandim la proceduri de transparenta. Am fost amandoi de acord ca e nevoie de imbunatatirea procedurilor de transparentizare. Domnului prim-ministru desemnat s-a angajat sa gaseasca rapid cele mai bune solutii pentru a transparentiza si am toata increderea ca asa se va intampla”, a mai adăugat Iohannis.

În același timp, Iohannis s-a declarat optimist în ceea ce privește votul de mâine din Parlament.

„Trebuie sa pornim de la concluziile consultarilor cu liderii politici. Atunci deja s-a vazut ca exista in fond doua solutii posibile, propuse de liderii politici: alegeri anticipate si un Guvern independent. Dintre aceste doua varianta am ales varianta unui prim-ministru independent pe care l-am rugat sa propuna un Guvern tehnic. Avand in vedere toate acestea, sunt optimist in privinta votului de maine din plenul reunit al Parlamentului”, a declarat Iohannis.

 

1 comentariu la “Iohannis, despre Guvernul Cioloș: „Guvernul meu nu înseamnă un Guvern al lui Klaus Iohannis”

  1. Sasule, trebe` ca nu stii limba romana ! Guvernu` meu inseamna guvernu` meu, nu guvernu`….Romaniei ! Las-o dracu` jos ca macane ! Acum vrei sa ne „inveti” tu …..subtilitatile limbii noastre materne ? Idiot ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *