Skip to content
Politică

Iohannis, despre împrumutul acordat Republicii Moldova: Așteptăm primii pași…

Președintele României, Klaus Iohannis a avut o întâlnire oficială cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cei doi președinți au discutat mai multe subiecte comune celor două state de pe malurile Prutului.

Printre subiectele abordate de către Klaus Iohannis s-a enumerat și situația împrumutului de 60 de milioane de euro pe care România urmează să îl acorde Republicii Moldova.

„Republica Moldova are un nou guvern, are un prim-ministru pe care l-am întâlnit și care pare hotărât să pună în practică ce a promis. Așteptăm primii pași pe calea reformei. După care vom putea să purcedem la acordarea primei tranșe. Este vorba despre condiții care țin de bună guvernanță bancară, independența Justiției. Eu cred că noul guvern are tot interesul pentru a începe rapid toate aceste reforme. Însă nu știm dacă acest proces durează o lună, două, șase luni. Am decis să acordăm un ajutor umanitar pentru a veni în sprijinul oamenilor. Cei care au nevoie urgent sunt cetățenii din Moldova, cu situații complicate. În acest sens este gândit ajutorul umanitar, care vine să suplinească până se ajunge la un acord”, a declarat Iohannis.

Nicolae Timofti s-a declarat foarte foarte încântat de relațiile economice dintre Republica Moldova și România și a dorit să menționeze faptul că greutățile prin care trece Chișinăul apropie mai mult cele două state.

„Relația specială și privilegiată dintre statele noastre se exprimă prin numeroase proiecte bilaterale. Multe în desfășurare, altele urmează. Criza politică și probleme noastre instituționale nu au afectat dialogul politic și economic. Greutățile prin care trecem în Republica Moldova ne-au apropiat și mai mult”, a declarat Nicolae Timofti, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *