Skip to content
Politică

Iohannis, despre lupta anti corupție: „Un nou model de stat trebuie să înceapă cu regândirea relației dintre stat și cetățean”

Președintele României Klaus Iohannis, marți, la Palatul Parlamentului, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre pașii pentru îmbunătățirea relației dintre stat și cetățean.

„Este important să gândim în perspectivă și să facem pe termen scurt ceea ce știm. Avem nevoie de o guvernare responsabilă, realistă. Asta înseamnă consecvență pe calea reformelor, transparență și simplificare fiscală, eliminarea corupției și reducerea birocrației. Un nou model de stat trebuie să înceapă cu regândirea relației dintre stat și cetățean. Prin noi înșine, prin seriozitate, putem să construim un viitor mai bun, este timpul să trecem dincolo de măsurile facile, adesea conjuncturale și cu beneficii doar temporale, de aceea sunt importante reformele reale pentru a ne consolida potențialul economic, avem nevoie de o economie sănătoasa. Romania are un tablou macro-economic bun cu prognoze de creșteri economice favorabile. Este important sa extindem premisele sustenabilității”, a declarat Klaus Iohannis

 

1 comentariu la “Iohannis, despre lupta anti corupție: „Un nou model de stat trebuie să înceapă cu regândirea relației dintre stat și cetățean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *