Skip to content
Politică

Iohannis, despre o viitoare demisie în 2016, dacă ajunge Președinte al României

În cadrul acestei campanii electorale din acest an a apărut și ipoteza conform căreia viitorul șef al statului ar trebui să își depună demisia din funcție în 2016 pentru a se reveni la alegerea președintelui concomitent cu alegerile parlamentare.

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, a fost primul care a precizat că ar fi dispus să renunțe la funcția de președinte al României pentru a cupla din nou prezidențialele cu alegerile parlamentare.

”Mandatul pentru care candidez este un mandate de cinci ani. Dacă reuşim în primii doi ani să adoptăm două măsuri fundamentale, măsuri de relansare economică şi de resetare a sistemului politic şi dacă se va hotărî în Parlament că România are nevoie de unpreşedinte care să fie ales pentru un mandate de patru ani, odată cu Parlamentul voi sprijini orice iniţiativă care vizează organizarea viitoarelor alegeri şi pentru Parlament şi pentru preşedinţie în 2016, fără niciun fel de orgolii personale”, a explicat Meleşcanu poziţia sa.

Candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a afirmat, duminică, la Timișoara, că ar trebui continuate discuțiile despre modificarea Constituției, precizând însă că nu este dispus să demisioneze în 2016, când vor avea loc alegeri parlamentare, pentru a corela mandatul preşedintelui cu cel al parlamentarilor.

„Nu sunt dispus să îmi dau demisia în 2016, pentru că nu asta este soluţia, dar trebuie să continuăm discuţiile despre modificarea Constituţiei. Nu voi intra în detalii, dar dacă mandatul preşedintelui trebuie corelat cu mandatul Parlamentului, trebuie discutat în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă la Timișoara.

„Sper să fie un scor mare după alegeri, pentru că aşa simt eu Timişoara, iar după ce voi fi ales, unul din primele lucruri va fi să vizitez Timişoara, când se împlinesc 25 de ani de la Revoluţie”, a mai precizat prezidențiabilul ACL, potrivit mediafax.ro.

1 comentariu la “Iohannis, despre o viitoare demisie în 2016, dacă ajunge Președinte al României

  1. CUM a contribuit orbannis-cititor de promptere la revolutie?? si-a trimis parintii repede in Germania si s-a pus pe colectionat case ! Puneti-i o mustacioara si un breton si devine un hitler…brrrr !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *