Skip to content
Politică Societate

Iohannis despre propunerile de remaniere: Privind acele scrisori, mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, privind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei, informează News.ro.

Preşedintele a precizat că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a transmis că va da un răspuns în legătură cu noile propuneri de miniştri la începutul săptămânii viitoare.

În ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader, a spus că nu a discutat cu acesta şi nici nu intenţionează să facă acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Românilor de Pretutindeni. De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni).

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi, după întâlnirea cu premierul, că a luat act de decizia acesteia de a trimite preşedintelui solicitarea de revocare din funcţie. El a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta şi joi, până la sfârşitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *