Skip to content
Politică

Iohannis, despre viitorul premier: Predoiu OUT?!

În momentul în care liderul PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat prezidențiabilul ACL, după o luptă internă cu prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, Alianța Creștin Liberală a stabilit că în cazul în care Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale, șef la Guvern va fi numit Cătălin Predoiu. Se pare că, cu cât de apropiem mai mult de alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis nu mai este atât de sigur de numirea lui Predoiu în funcția de prim-ministru.

Întrebat, într-un interviu acordat ziare.com, pe ce criterii va fi desemnat premierul, Iohannis a spus că este nevoie de o consultare a partidelor politice.

”Dupa consultarea partidelor politice. Mi-ar conveni sa existe o majoritate care sa propuna un premier din ACL sau PNL, cum se va numi pana atunci. Dar va exista faza de consultare si chiar daca imi doresc sa numesc un premier din formatiunea mea, voi tine cont de situatia de atunci. Este o discutie care se va purta atunci. Acum ne concentram pe prezidentiale”, a spus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat dacă viitorul premier va fi în mod cert Cătălin Predoiu.

”Daca la scurt timp dupa alegeri apare o reconfigurare in Parlament si se schimba guvernul prin motiune de cenzura, atunci sigur ca se aplica protocolul ACL si Catalin Predoiu va fi prim ministru”, a conchis Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *