Skip to content
Alegeri Politică

Iohannis, discurs de învingător: România a câștigat! Este cea mai categorică victorie obțină vreodată împotriva PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele Klaus Iohannis, creditat de exit-poll-uri cu peste 66% din voturi la turul doi al prezidențialelor, a salutat duminică seara „cea mai categorică victorie obțină vreodată împotriva PSD”, victorie a „României normale” în care însă vor trebui să-și găsească locul alegătorii PNL, USR-PLUS, UDMR dar și cei ai PSD.
„Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu alegătorii PSD”, a spus Klaus Iohannis.
„E o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obțină vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu modestie, cu încredere în România. Românii au fost eroii zilei de azi.

O mențiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot. E o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obțină vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu modestie, cu încredere în România.

Vă promit azi că voi fi președintele tuturor românilor, și al celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat. Voi fi și președintele românilor care nu au votat, cu speranța că data viitoare vor merge la vot.

Sunt multe lucruri de reparat. Mă voi implica pentru a crea o majoritate formată din partidele democratice. Voi fi un președinte total implicat pentru România

Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat. Abia atunci când PSD e trimis în opoziție vom putea să facem România normală, așa cum ne-o dorim noi cu toții.

În România normală vor fi alegătorii liberali, USR-PLUS, vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR, și da, și alegătorii PSD. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu alegătorii PSD.

În România normală trebuie să aibă loc și cercetătorii, și medicii, și profesorii, și muncitorii din șantiere, și pensionarii care vor să fie respectați. Nu există mai multe Românii, există o singură Românie, România noastră, a tuturor, și cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală.

Vă promit că vom crea împreună România normală pe care și-o doresc toți românii”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *