Skip to content
Politică

UPDATE Iohannis, discurs în Parlament de Ziua Europei: Vă revine un rol esenţial

http://www.cotidianul.ro/

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi parlamentarilor că o democraţie autentică nu poate fi funcţională fără un Legislativ puternic.

„O democraţie autentică nu poate fi funcţională fără un Parlament puternic, iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru legislativ coerent”, a spus şeful statului.

„Cred că este necesar să comunicăm frecvent şi mai bine ce înseamnă concret Uniunea Europeană”, a declarat Iohannis.

Iohannis le-a transmis parlamentarilor că au responsabilitatea de a restabili încrederea în Legislativ şi le-a cerut să nu se gândească doar la un câştig electoral de moment atunci când propun legi.

Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă revine un rol esenţial: puneţi pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor, nu vă gândiţi doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum, nu vă gândiţi doar la un câştig electoral de moment. Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi dumneavoastră acum. Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră. Aveţi responsabilitatea şi capacitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament – această instituţie fundamentală a democraţiei, aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi. Vă chem să faceţi din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării Marelui Război şi aniversării Marii Uniri„, conform agerpres.ro.

———————————————-

Preşedintele Klaus Iohannis merge marți în Parlament cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi a Zilei Europei.

Şeful statului a transmis luna trecută o scrisoare preşedinţilor celor două Camere legislative, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în care solicita să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi cu ocazia Zilei Europei, informează agerpres.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *