Iohannis a discutat cu Commit Global: Infrastructură civică digitală – prioritate

Sursă foto: presidency.ro
Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii Commit Global, o iniţiativă internaţională demarată de Asociaţia Code for Romania, a informat Administraţia Prezidenţială.

Din delegaţia Commit Global au făcut parte Bogdan Ivănel, fondator şi preşedinte, Olivia Vereha, cofondator şi director de produs, şi Ana Maria Dima, director de parteneriate.

În cadrul întrevederii, preşedintele i-a felicitat pe membrii delegaţiei pentru activitatea derulată şi pentru recunoaşterea internaţională pe care au primit-o pentru proiectele implementate.

Reprezentanţii asociaţiei au prezentat conceptul privind extinderea organizaţiei la nivel internaţional, exportarea de soluţii digitale construite şi testate în România, care să poată fi utilizate la nivel global de comunităţile care au nevoie de sprijin şi resurse pentru gestionarea crizelor. De asemenea, membrii delegaţiei au menţionat că, în contextul provocărilor actuale, tehnologia poate să vină în sprijinul oamenilor şi al guvernelor din întreaga lume.

„Cu acest prilej, preşedintele României a susţinut oportunitatea pe care o are ţara noastră pentru a se profila ca un actor important pe scena internaţională şi a subliniat importanţa unui proiect de o asemenea anvergură al societăţii civile româneşti”, arată Administraţia Prezidenţială.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: