Iohannis, discuții cu Joe Biden și liderii UE și NATO

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Președintele Klaus Iohannis a participat, marți, la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, în contextul continuării conflictului militar declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Șeful statului a subliniat, în cadrul teleconferinței, că Rusia trebuie să înceteze atacurile care țintesc porturile Ucrainei de pe Dunăre, foarte aproape de granița cu România. Iohannis susține că acestea reprezintă crime de război.

În cadrul discuției cu ceilalți lideri, Președintele Klaus Iohannis a accentuat că Rusia trebuie să înceteze atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata proximitate a României, care sunt crime de război, care au drept scop distrugerea depozitelor de cereale și infrastructura critică de aprovizionare, afectând și transportul pe Dunăre.

Președintele României a prezentat liniile de acțiune întreprinse până acum la nivel național și aliat, prin întărirea măsurilor de supraveghere, creșterea vigilenței, monitorizare și poliție aeriană în regiunea Mării Negre.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: