Skip to content
Politică

Iohannis, după moartea celor din Colectiv: Incompetenţa, ineficienţa, corupţia… (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis ia din nou atitudine după moartea celor din clubul Colectiv. Ce spune demnitarul despre incompetenţă, ineficienţă şi corupţie.

Şeful statului a postat, duminică seară, pe Facebook, un mesaj video în care vorbeşte despre factorii care au dus la fatalul incendiu produs în localul bucureştean.

Puteţi urmări materialul video AICI.

„Doamnelor şi domnilor, dragii mei compatrioţi, mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare. O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România. Fie că ne îndreptăm gândul spre cei ce au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea şi supravieţuirea tinerilor care se luptă pentru viaţă în spitale, trebuie să privim tragedia cu toată compasiunea şi responsabilitatea. Sunt momente când o naţiune îşi dă măsura coeziunii, a solidarităţii şi, până la urmă, a tăriei sale. Azi, putem arăta cu toţii că ne pasă şi suntem uniţi. Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere şi medici care au venit la spitalele lor fără a fi chemaţi, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenţi şi voluntari care şi-au oferit sprijinul unde era necesar. Vreau să le mulţumesc pentru iniţiativă, implicare şi omenie. Îi asigur pe toţi de respectul meu şi le transmit sentimentul de recunoştinţă al multor concetăţeni”, a declarat Iohannis.

Preşedintele s-a arătat profund mişcat de tragedia care s-a abătut asupra României şi a românilor.

„În aceste momente, avem datoria să învăţăm o lecţie, din păcate plătită cu atâtea vieţi, cu atâta suferinţă. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii, nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare, pe deplin, rolul de cetăţeni activi şi implicaţi care ştiu să acţineze împreună pentru că le pasă de societatea şi ţara în care trăiesc. Să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Zecile de tineri loviţi crunt şi familiile lor merită acest angajament al nostru”, a mai spus Klaus Iohannis.

1 comentariu la “Iohannis, după moartea celor din Colectiv: Incompetenţa, ineficienţa, corupţia… (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *