Skip to content
Societate

Iohannis, după o discuție „așezată și aplicată” cu Orban și Cîțu: Datele sunt clare, cifrele sunt reci, deficitul va trece de 4%

Inquam Photos / Octav Ganea

​Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că rectificarea bugetară este obligatorie, precizând că, de exemplu, fostul guvern nu a prevăzut în buget bani suficienți pentru pensii, iar în alte domenii nu s-au făcut plăți de multă vreme. Șeful statului a precizat că a avut, luni, o discuție „așezată și aplicată” cu premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Datele sunt clare, cifrele sunt reci şi concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia este cea care este, deficitul va trece, este clar între timp, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute”, a spus președintele.

" "

Șeful statului s-a referit la pensii, precizând că „nu au fost pur şi simplu prevăzuţi suficienţi bani”. „La fel, şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile între-o societate normală. Rectificarea este obligatorie”, a arătat el.

Iohannis s-a declarat sceptic în privința încadrării în deficitul de 3% anul viitor.

„Probabil la Finanţe se va lucra în continuare pe buget, însă trebuie să fim realişti: guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni s-au stabilit inclusiv prin legi anumite majorări şi acestea nu pot fi ignorate sau neglijate. Oamenii au aşteptările lor şi acestea nu trebuie înşelate. (…) Ecuația bugetului este una complicată și vom mai discuta”, a spus președintele.

În privința salariului minim, Iohannis a spus că majorarea acestuia este „o necesitate și se va întâmpla”, potrivit hotnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *