Skip to content
Politică

Iohannis e „indignat” pe Ciorbea și Dragnea, dar prin purtătorul de cuvânt

puterea.ro

Președintele Klaus Iohannis este „indignat” pe Victor Ciorbea (Avocatul Poporului) și pe Liviu Dragnea (liderul PSD), dar nu a ieșit personal să își exprime acest sentiment, ci a trimis-o pe Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

S-a întâmplat joi, când Dobrovolschi a declarat într-o conferință de presă că „președintele este indignat” din cauza acțiunii de astăzi a lui Ciorbea, de a ataca la CCR Legea nr. 90/2001, lege care le interzice condamnaților definitiv să ocupe funcții în Guvern.

CITIȚI ȘI: Ciorbea se ține de cuvânt: merge până la capăt pentru Dragnea

Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni a declarat că acțiunea lui Victor Ciorbea este „o acțiune cu un unic beneficiar”.

„Președintele este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului dorește să devină util noii majorități politice, printr-un demers care apără persoanele condamnate penal de a ne conduce”, a mai afirmat Mădălina Dobrovolschi.

În continuare, Mădălina Dobrovolschi Pușcalău a amintit contextul în care a apărut Legea nr. 90/2001: „În 2001, România era într-un plin proces de integrare în UE și în NATO. Atunci a fost adoptată o lege prin care persoanele condamnate penal nu mai aveau dreptul să fie miniștri, resp prim-miniștri. În 16 ani, nimeni niciodată nu a considerat că este o problemă acest criteriu de moralitate pentru viața politică din România. În 16 ani, Avocatul Poporului (indiferent de numele persoanei care a ocupat această funcție) nu a considerat că textul legii prezintă probleme pentru drepturile și libertățile cetățenești. Drept urmare, în acest interval lung, nu a fost contestată”.

„Până la urmă, este în interesul tuturor ca societatea să fie condusă de persoane integre”, a continuat Dobrovolschi, aducând în discuție art. 58, alin. 1 din Constituția Romaniei, care se referă la rolul Avocatului Poporului. Textul legii fundamentale stipulează în felul următor: „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice. Adjuncţii Avocatului Poporului sunt specializaţi pe domenii de activitate”.

„(Rolul Avocatului Poporului – n.r.) este cel de a apăra drepturile și libertățile persoanelor fizice. Deci strădaniile unui politician de a deveni premier NU sunt în atribuțiile sale. (…) Președintele a subliniat că e foarte important să avem legi clar, dar, în contextul pe care l-am prezentat, se pune o altfel de problemă: toți românii trebuie să înțeleagă cât de periculos e un astfel de demers. Deschide poarta condamnaților penali să ne conducă”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Președinției.

2 comentarii la “Iohannis e „indignat” pe Ciorbea și Dragnea, dar prin purtătorul de cuvânt

  1. VORBESTE MARELE BORFAS AL TARII, CARE II RECOMPENSEAZA PE CEI CARE NU L-AU ARESTA CU INALTE FUNCTII IN STAT. AR TREBUI SA TACA INCA 30 DE ANI DE ACUM IN COLO SI SA RENUNTE CUM LATRA IN CAMPANIE LA IMUNITATE CA DEJA AU TRECUT 2 ANI SI VAD CA NU A FACUT NICI UN DEMERS PENTRU ACEST LUCRU NU FACE NIMIC ALTCEVA DECIT SA MAI FURE O CASA DE LA NOI TOTI (DACA NU VA FI SUSPENDAT SI EL AFEL CA CHIORUL SA AIBE CASA DATA DE NOI SI PLATITA DE NOI, SI SA SEMENE DISCORDIE INTRE ROMANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *