Iohannis, restanțe uriașe. Nu și-a plătit cotizația de ani buni

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, lider al PNL și candidat al Alianţei Creştin Liberale pentru preşedinţia României, ar fi rău platnic. O spune omologul său din Piteşti, primarul Tudor Pendiuc, președinte interimar al PSD Argeș.

Afirmaţia a fost făcută într-o conferința de presă de vineri a social-democraților argeșeni, în contextul unor discuţii legate de migraţia aleşilor locali, potrivit presei locale.

Această ordonanţă privind migraţia creează un culoar favorabil pentru oameni ca Emil Boc, persoane care ar dori să treacă la un alt partid. Boc (n.r. – primarul municipiului Cluj-Napoca) este onest şi cred că va face pasul spre PMP de la PDL. Nu este ca Iohannis… Iohannis nu a mai plătit cotizaţia la Asociaţia Municipiilor din România de vreo trei mandate, aşa că ce să-i ceri?”, a spus Pendiuc în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România.

Calitatea de membru al Asociaţiei Municipiilor din România se pierde în următoarele situaţii:

  1. la cererea scrisă a primarului, însoţită de hotărârea consiliului local, referitoare la denunţarea acordului de asociere;
  2. la pierderea, potrivit legii, a rangului de municipiu;
  3. prin excludere, hotărâtă de Adunarea Generală, potrivit procedurilor prevăzute de prezentul Statut, în următoarele situaţii:
    1. lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale Adunării Generale;
    2. neplata cotizaţiei anuale timp de 2 ani, dacă prin hotărârea Adunării Generale nu se prevede altfel.

Conform art. 9 din acest statut cei care nu isi platesc cotizatia risca excluderea. 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: