Iohannis: Efectele schimbărilor climatice devin tot mai acute pentru cetățenii României

Klaus Iohannis
Sursă foto: presidency.ro

Efectele schimbărilor climatice devin tot mai acute pentru cetăţenii României, a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, la evenimentul „Schimbări climatice şi dezvoltare: perspective pentru România”.

„Efectele acestor schimbări climatice devin tot mai evidente şi mai acute pentru cetăţenii României, fie că este vorba de valuri de căldură care-şi pun amprenta asupra sănătăţii, de fenomenul de secetă cu impact negativ în economie sau de furtuni violente care distrug bunuri şi pun în pericol vieţile oamenilor”, a spus şeful statului.

Iohannis a subliniat ca tranziţia climatică să fie „echitabilă, incluzivă şi compatibilă cu creşterea economică”.

El a amintit că la Cotroceni este prezentat, în cadrul evenimentului, Raportul de ţară privind clima şi dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială, în colaborare cu Guvernul României şi cu Administraţia Prezidenţială.

„Una dintre concluziile-cheie ale raportului arată că în cazul României există potenţial pentru a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii cetăţenilor noştri şi, în acelaşi timp, pentru a parcurge procesul decarbonizării, necesar atingerii neutralităţii climatice”, a arătat şeful statului.

Iohannis a adăugat că raportul avansează o serie de recomandări care se aliniază cu direcţiile pe care şi el le-a susţinut şi promovat la nivel naţional şi internaţional în ceea ce priveşte abordarea problematicii schimbărilor climatice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: