Skip to content
Politică

Iohannis, noi explicații despre procesul cu ANI. Ce se poate întâmpla cu completul de judecată

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului Ovidiu Marincea, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, întrebat cum va reacționa dacă va fi declarat incompatibil înainte de a se finaliza cele două tururi electorale, a declarat  că nu are cum să piardă acest proces și dacă s-ar da termen în plin proces electoral ar fi o presiune imensă pe completul care va judeca aceasta cauză.

„Nu am cum sa pierd acest proces! Daca s-ar da un termen în plin proces electoral, vă daţi seama că ar fi o presiune imensă pe acel complet care va judeca cauza. Oricum ar fi, am toată încrederea că ceea ce se va judeca va fi corect. Acum sau la anul, e mai degrabă un detaliu tehnic”, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, întrebat dacă și-a dorit să se finalizeze mai repede, de ce nu a cerut acest lucru la ICCJ din august, Iohannis a afirmat că nu a considerat că e cazul și el nu s-a implicat în treaba ICCJ, cum, după părerea sa, nici ANI nu ar trebui să se implice.

„Nu am considerat că e cazul. Fiecare să işi facă treaba aşa cum consideră. Nu m-am implicat eu în treaba Înaltei Curti, cum cred că nici Agenţia Naţională de Integritate nu trebuia să se implice. Dacă instanţa ar fi considerat ca ar fi trebuit dat un termen mai devreme, l-ar fi dat şi fără intervenţia mea”, a mai declarat candidatul ACL Klaus Iohannis.

3 comentarii la “Iohannis, noi explicații despre procesul cu ANI. Ce se poate întâmpla cu completul de judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *