Skip to content
Politică

Iohannis, explicație halucinantă: Afirmaţia că sunt un politruc, experiment didactic

Klaus Iohannis a încercat să explice la Iaşi că prin afirmaţia sa potrivit căreia este un politruc ea a făcut de fapt un experiment didactic, o afirmaţie autoironică. Scopul acestui experiment eșuat, arată Iohannis, a fost acela de a demonstra că PSD se ocupă doar de copiat, folosind cuvântul pentru a-l ataca.

Iohannis a declarat că bănuia că PSD se ocupă de copiat încă de la Congresul PNL, când afirmaţia sa că va fi un preşedinte mediator a fost preluată apoi şi de Victor Ponta, care a început să spună acelaşi lucru, arată Mediafax.

„Nici bine n-am ieşit din Congresul PNL, unde am prezentat viziunea mea asupra instituţiei prezidenţiale, adică un preşedinte mediator, integrator, dar ferm, care vindecă faliile din societate şi care adună specialişti şi politicieni, şi am constatat că la puţin timp domnul Ponta iese exact cu acelaşi text, pe care nu l-a avut niciodată înainte. Mi-a dat de gândit”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a explicat că afirmaţia sa făcută recent, că este un politruc, a fost un experiment didactic, pentru a demonstra că „PSD copiază orice”.

„Fiind profesor de fizică de liceu ştiu cum se construieşte un experiment. Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educaţie am făcut această afirmaţia auto-ironică. Evident că nu mi se potriveşte. Sunt cunoscut ca un anti-comunist. A fost clar că nu eu sunt acela, dar am vrut să urmăresc ce face PSD cu acea afirmaţie. A copiat-o şi a venit exact să mă atace cu acest cuvânt. Experimentul s-a încheiat cu o concluzie clară: PSD nu are vreun proiect politic, vreun proiect de ţară şi, neavând vreo abordare pentru români, încearcă să improvizeze şi să copieze. Dacă venim noi cu o afirmaţie frumoasă, o regăsim şi la ei, dacă vin eu cu o construcţie care aparent le foloseşte pentru a mă ataca pe mine ca persoană, o copiază. În loc să vină cu soluţii, ei vin cu copy-paste”, a spus Klaus Iohannis.

6 comentarii la “Iohannis, explicație halucinantă: Afirmaţia că sunt un politruc, experiment didactic

  1. Dom’le pe mine m-ai convins !Deci o prostie pe care ai scapat-o devine experiment !Asta da candidat la presedintie Daca e fost prof de fizica le stie ca nimeni altul.Altul mai inainte a fost prof de istorie si ne-a lamurit si el.Se pare ca nu prea avem noroc la profi.Pai daca Johannis era de mate isi numara mai bine casele,ba chiar meditatiile.Apropo,,ce impozite ai platit matale,pentru aceste meditatii ?Ca sa te credem pe baza de acte,ca n-o sa spui ca n-ai platit impozit deloc.N-ar fi chiar recomandabil,ca sa avem un presedinte-contravenient notoriu.In rest,judecati fiecare dupa cum credeti de cuviinta…

    1. „Decat” ca evaziunea fiscala nu e contravenienta ci fapta penala… De altfel eu chiar nu pot sa cred ca Iohanis este pe bune „catindatu” asa zisei drepte… Ma astept la rescrierea scenetei cu „draga Stolo”.

  2. „cunoscut ca un anti-comunist”. ca o fi fost anti-comunist sau nu, nu am de unde sa stiu, dar ce cauta „cunoscut” in propozitie? cine a auzit de el pana acum? si sigur n-o sa mai auzim de el dupa prezidentiale. ca de PNL (sau penele 🙂 ) n-avem ce sa mai auzim, ca partidul asta nu mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *