Skip to content
Politică

Iohannis, ieșire tăioasă după ce coaliția a modificat programul dezbaterilor

secundatv.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o ieșire tăioasă după ce coaliția aflată la putere, PSD-ALDE, a modificat programul dezbaterilor privind legile Justiției.

„Din capul locului mi-am exprimat scepticismul în privința acestor modificări care mie mi se par prea ample și făcute la prea mare viteză”, a spus președintele.

„Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să abordeze cu maximă răspundere aceste modificări legislative, fiindcă ele vor avea efecte pe termen lung”, a adăugat Iohannis.

Întrebat daca se va duce în Parlament pentru a discuta în mod direct cu cei care au schimbat programul dezbaterilor pe legile Justiției, șeful statului a răspuns: „De aici, de la Bruxelles, nu o să vă spun ce am de gând să fac, dar cu siguranţă o să avem mai multe discuţii pe această temă”, relatează digi24.ro.

Comisia specială condusă de Florin Iordache va începe lunea viitoare dezbaterea privind propunerile de modificare formulate de parlamentari la Codul penal și Codul de procedură penală. Odată cu transpunerea Directivei UE 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție, parlamentarii din coaliție au formulat 62 de amendamente la Codul de procedură penală și cinci amendamente la Codul penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *