Skip to content
" "
Politică

Iohannis, ieșire virulentă după modificarea Codului Penal: Ce se întâmplă acum e dictatura majorității!

caleaeuropeana.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o ieșire publică virulentă după ce Parlamentul a modificat Codul Penal.

Dincolo de criticile dure adresate Partidului Social Democrat, șeful statului a precizat că va contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) atât Codul Penal, cât și pe cel de Procedură Penală.

Concret: Iohannis a opinat că modul prin care a fost votat Codul Penal în Legislativ este „de-a dreptul revoltător, pur și simplu inadmisibil”.

„Faptul că PSD a transformat procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament, ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenție Parlamentului. Pentru asta, în primul rând, Parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD-ul a trecut în timp-record Codul Penal prin Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

El a adăugat că oamenii lui Liviu Dragnea au făcut „un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților”, iar acest lucru este „profund dăunător”.

„PSD-ul a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, să transforme dezbaterea în Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu rezultat predictibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a arătat Iohannis.

După ce a anunțat că va ataca la CCR ambele coduri, președintele a reclamat faptul că „modificările în bună măsură sunt inutile, toxice sau chiar dăunătoare”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *