Skip to content
Politică

Cât estimează Iohannis că va lua în turul I al prezidențialelor

Alegerile prezidențiale au intrat în linie dreaptă, iar candidații încearcă să își stabileasca ținta electorală pentru turul I al acestui scrutin.

Cu privire la zestrea de voturi pe care preşedintele PNL, Klaus Iohannis, estimează că o va avea în primul tur al prezidenţialelor, acesta a precizat că va obţine 35% din voturile exprimate, premierul Victor Ponta urmând să aibă 36%, el opinând că pentru turul II de scrutin se va mobiliza toată lumea şi va câştiga alegerile, cu o prezenţă mai mare decât în primul tur.

În cadrul emisiunii de la Realitatea TV, Iohannis a avut o reacție și cu privire la gestul ANI de a cere urgentarea judecării a 33 de dosare, printre care și pe al său.

Iohannis precizează că nu era treaba Agenției Naționale de Integritate să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție să grăbească judecarea dosarului său de incompatibilitate.

„Acest dosar nu este unul nou, ANI mi-a făcut un raport, l-am contestat, Curtea de Apel mi-a dat 100% dreptate cu o motivare excepțională care mă satisface pentru că eu am știut că nu sunt incompatibil. ANI a contestat acea soluție a Curții de apel la Înalta Curte, unde va primi un termen. Nu am primit până acum niciun termen în acest dosar. Nu mă tem, cum nici nu mi se pare un lucru important.

Cu siguranță Înalta Curte știe cum să procedeze și nu are nevoie de sfatul lui ANI. Cum nu mă deranjează în mod expres această solicitare făcută de ANI, dar nici nu cred că este treaba Agenției Naționale de Integritate să spună Înaltei Curți cum să procedeze cu o cauză”, a declarat Iohannis, în ediția de luni a emisiunii „Jocuri de Putere”, difuzată de Realitatea Tv.

1 comentariu la “Cât estimează Iohannis că va lua în turul I al prezidențialelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *