Skip to content
Politică

Iohannis îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea de la tribuna Consiliului PNL!

PSnews.ro

Președintele Klaus Iohannis – care a participat în premieră, sâmbătă, la Consiliul Național al PNL – a declanșat un atac vehement la adresa șefului PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat în termeni duri că a capturat partidul celor trei trandafiri, Parlamentul și Guvernul pentru a destructura Justiția cu scopul de a-și rezolva problemele personale din instanță. Deși atacurile lui Iohannis au bășicat, rapid, întreaga suflare PSD-istă, facem precizarea că o decizie a CCR stipulează negru pe alb că șefului statului îi este permis să participe la ședințe politice. Totodată, vă reamintim că, pe vremea când era președinte, nomenklaturistul Ion Iliescu participa la congresele PSD, unde emitea interminabile discursuri de lemn. De notat că ”rebelul” Vasile Blaga s-a aflat pe scena Consiliului. În contextul scandalului ”Concediul”, un tir fără precedent a fost declanșat și asupra premierului Viorica Dăncilă, catalogat drept ”irațional și ireal”, Klaus Iohannis dezvăluind, chiar de la tribuna Consiliului Național al PNL, ”desfășurătorul” discuției cu primul ministru, care – stupoare! – nu avea nici cea mai vagă ideea despre procedura delegării atribuțiilor!

Demontarea Justiției

De asemenea, Iohannis a susținut că ”starea generală” a României este ”proastă”, și asta din pricina guvernării PSD-ALDE care a comis și comite erori pe bandă rulantă, mințindu-i pe români că le-a crescut salariile și pensiile, când, în realitate, situația este diametral opusă. ”Prioritatea lor absolută a fost să demonteze Justiția”, a insistat Klaus Iohannis, enumerând atacurile coaliției PSD-ALDE la adresa democrației și a statului de drept.

Apel către liberali: ”Puteți! Fiți hotărâți!”

Președintele a anunțat toleranță zero pentru PSD și i-a îndemnat pe liberali să facă totul în vederea schimbării realităților nefaste ale politicii românești. ”Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (…) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi şi spuneţi oamenilor ce vreţi cu România, mergeţi între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (…) Nu aşteptaţi o campanie electorală. Prea des aud: avem un blocaj media, nu ajungem să comunicăm. Nu există aşa ceva! Oamenii sunt afară, vă aşteaptă!”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Dezideratul unei conduceri raționale

El le-a cerut liberalilor să le explice românilor cum se poate construi ”o conducere raţională”. ”Spuneţi oamenilor cum se poate construi o conducere, o guvernare normală, raţională. Avem nevoie în România de un Guvern al raţionalităţii naţionale. Explicaţi oamenilor de ce aşa nu se poate. Explicaţi-le că aveţi soluţii pentru a înlocui o conducere incompetentă şi toxică cu o conducere pentru oameni, pentru România!”, a afirmat şeful statului.

Frontul anti-PSD

Iohannis a mai declarat că se luptă cu social-democraţii pentru ”a îngrădi efectele nefaste” ale guvernării acestora şi i-a întrebat pe liberali dacă sunt alături de el în această luptă. ”Eu mă lupt, de la început, pentru o Românie puternică, pentru o Românie democratică, pentru o Românie europeană, pentru o Românie prosperă! Noi am declarat împreună aceste lucruri în 2014. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceţi la fel! (…) Eu mă implic, mă lupt, pentru o Românie puternică, pentru o Românie europeană, pentru o Românie prosperă. Şi vă întreb: sunteţi alături de mine în această luptă? Sunteţi alături de mine în această luptă?”, a întrebat şeful statului, primind răspuns afirmativ din sală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *