Skip to content
Politică

Iohannis îl felicită pe Trump pentru VICTORIE

psnews.ro

Klaus Iohannis, preşedintele României, îl felicită printr-o scrisoare pe Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, și își exprimă întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american, anunţă Administraţia Prezidenţială.

În acest context, şeful statului a amintit de relaţia dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element-cheie îndezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua  acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postura.

Preşedintele României a mai transmis, în mesajul sau, şi dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României acţioneze astăzi furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai. România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată România înţelege pe deplin contribuie la eforturile comune menite promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază România este pregătită şi capabilă aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii”, se arată în comunicat.

Totodată președintele Iohannis transmite că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *