Skip to content
Coronavirus

Iohannis, în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2: Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor

captura YouTube

Preşedintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la Otopeni, pentru a vizita Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central. Preşedintele a purtat mască şi mănuşi de protecţie.

„Lucrurile arată bine”, a spus şeful statului, potrivit Adevărul. Preşedintele a fost însoţit de premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

„Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru”, a afirmat preşedintele Iohannis.

”Evitați contactul cu alți oameni, evitați să vă atingeți, să îmbrățișați, respectați toate normele de igienă. Este o perioadă grea. Lucrurile vor fi mai grave. Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor. Și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus șeful statului.

Spitalul militar de campanie ROL 2, inaugurat la Otopeni

Președintele Klaus Iohannis vizitează spitalul militar de campanie ROL2 instalat în Otopeni. La eveniment participă și premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății Nelu Tătaru –>> https://bit.ly/2vZfBtQ

Publicată de Adevărul pe Sâmbătă, 28 martie 2020

Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

2 comentarii la “Iohannis, în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2: Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *