Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European: Avem relativ puţine teme, rectificarea bugetului Uniunii

Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, înaintea reuniunii Consiliului European, că întrunirea are relativ puţine teme pe agendă, fiind vorba, în principal de finalizarea discuţiilor referitoare la rectificarea bugetului Uniunii pentru a găsi o soluţie predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina.

”Începem peste câteva minute o sesiune specială a Consiliului. Avem relativ puţine teme, este o sesiune prevăzută pentru o singură zi, astăzi. Tema principală este cunoscută, am discutat-o şi în decembrie, este vorba de rectificarea bugetului Uniunii, în esenţă, pentru a găsi o soluţie predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina”, a declarat, joi, Iohannis, la Bruxelles.

Potrivit acestuia, ”este clar că Uniunea că doreşte să se realizeze acest ajutor semnificativ pentru Ucraina”.

”Nu vorbim doar de ajutorul financiar, vorbim de ajutorul financiar, material, militar. Acest lucru este unanim acceptat, însă mai sunt lucruri de clarificat despre cum putem să încadrăm sumele pe care dorim să le punem la dispoziţie în actualul buget. Vorbim nu de bugetul pe un an, ci despre bugetul pe întreaga perioadă de finanţare. Aceste discuţii în decembrie au avut loc, însă nu au putut fi finalizate. Nu toată lumea a fost de acord cu soluţiile propuse. Acum Preşedintele Consiliului ne-a invitat ca să finalizăm discuţia pe buget. Speranţa mea este că vom reuşi”, a mai afirmat şeful statului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: