Skip to content
Internațional

Iohannis: Inamicul, de data aceasta, probabil nu mai vine cu tancul, ci cu dezinformarea

presidency.ro
" "

Klaus Iohannis a vorbit despre noua strategie națională de apărare a țării și a pronosticat că Europa nu va mai cunoaște războaiele clasice din secolul trecut, în care au avut loc două războaie mondiale, ci alta va fi modalitatea de atac.

În CSAT am stabilit o nouă strategie de apărare, o nouă paradigmă. Vechea pleca că în viitor va avea loc un război în Europa. Ea nu mai e de actualitate. Nu credem că în viitorul apropiat vom avea un război de tipul războaielor mondiale pe care le-am avut în secolul 20. Trebuie să ne adaptăm strategia, lucrurile au devenit mult mai complicate. Inamicul, de data aceasta, probabil nu mai vine cu tancul, ci cu dezinformarea. Nu o să vină cu arme de foc, ci cu atacuri de tip cyber. Toate trebuie bine prevenite. Întreaga legislație trebuie modificată. Nu e o noutate.

" "
" "

Acum, încet, dar sigur, ne apropiem de o situație foarte bună. Avem strategia națională, avem banii pregătiți, 2% din PIB, timp de un deceniu, și trebuie finalizată întreaga acțiune cu modernizarea legislației. Aștept ca noul Parlament să se apuce de aceste chestiuni care sunt necesare.”, a spus Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *