Skip to content
Politică

Iohannis, informații despre OUG pe justiție. Președintele nu vede cu ochi buni coaliția PSD-ALDE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referindu-se la OUG pe justiţie, că se vede că această coaliţie PSD-ALDE nu doreşte să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, apreciind că „nu este calea bună”.

Referindu-se la ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind legile justiţiei, Klaus Iohannis a spus că aceasta este „foarte îngrijorătoare”.

„Această ordonanţă este foarte îngrijorătoare. Aici avem chiar mai multe lucruri de discutat şi n-aş vrea să intru în multe detalii, o să o fac când ajungem cu toţii acasă, dar câteva idei merită menţionate. Bunăoară, pensionarea magistraţilor – este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am solicitat Parlamentului o reluare a discuţiei, o reevaluare, n-au făcut-o, ca după aceea ministrul Justiţiei să vină, netransparent, fără consultări publice, să schimbe aceste articole, dar măcar dacă le-ar fi schimbat în sensul să fi rezolvat problema, nu a rezolvat nimica, pur şi simplu le-a amânat”, a afirmat Iohannis.

El a spus că s-au introdus „peste noapte” noi condiţii pentru procurori, „chestiuni care nu au fost discutate în Parlament şi care nu au fost pregătite” şi că se ignoră avize ale CSM, potrivit news.ro.

„Iată de ce am spus că nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă, şi pe bună dreptate, ca legiferarea să se facă într-un mod transparent, după consultări, şi ţinând cont şi de opiniile sistemului, or se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii… nu este calea bună, nu este calea care va duce la pace socială şi nici măcar nu va rezolva probleme din justiţie„, a afirmat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *